Aki Kaurismaki - Rocky VI (1986) - "Sylvester Stallone is an asshole"

Un scurt-metraj în maniera regizorului finlandez Aki Kaurismaki: o poveste simplă, cu un scenariu minimalist şi actori neprofesionişti, în alb-negru, dar cu mult, mult umor neapărat! Rocky VI este continuarea în viziunea lui Kaurismaki a mult mai celebrului şi mega-ultra-extra (să continui?) producţiei exportate de industria de filme proaste cu actori culturişti (v. Schwartzy, Hulk Hoogan, Mr. T s.a.), "cumpăraţi" de "studiouri" de pe podiumurile de wrestling şi "recrutaţi" de la concursurile Olympia şi Univers pentru a mai aduna puncte în propaganda celei mai puternice şi salutare naţii versus Marele Urs Rusesc!!!  
  
Citatul din titlul articolului aparţine regizorului însuşi, care îşi argumentează cum nu se poate mai bine afirmaţia în acest sketch mut a la Chaplin, cu acompaniament muzical. Declaraţia mea de apreciere pentru acest short şi o invitaţie către voi să va gândiţi de două ori înainte să începeţi vizionarea seriei Rocky şi a altora de gen asemănător. Pentru potenţialii fani ai lui Kaurismaki, Rocky VI este un bun şi agreabil început. Vizionare plăcută! 

2 Responses
  1. L'emmerdeur Says:

    ha, ha! l-am văzut acum pe blog-ul tău şi este demenţă. până la urmă, K. le-a oferit exact ceea ce vor: sânge, lupte... :))


  2. Florin Says:

    Da, iar finalul e chiar mai moralizator. Arbitrii sunt de vina, nu combatantii. Se intampla ca luptele sa fie altele, de culise! Sa vezi si videoclipul celor de la Frankie Goes to Hollywood - Two Tribes, daca imi amintesc bine. Aceeasi punere in scena, aceeasi violenta!