Expozitia Swiss Design Hollywood

















Unde-i multa politica, un strop de cultura e binevenita. Vreti sa aflati cine sunt artistii din spatele unor proiecte de film si animatie precum "Alien", "Final Fantasy","Lord of the Rings","Hellboy", "Ratatouille", "Pirates of the Carribean" si "King Kong"?

Incepand de joi 5 martie si pana pe 18 aprilie, la Palatul Parlamentului (Str. Izvor) intr-o aripa indepartata, Muzeul National de Arta Contemporana (MNAC) va fi "locuit" de creatiile a 12 designeri si creatori de imagini digitale din Elvetia, initiativa apartinand Fundatiei pentru cultura Pro Helvetia.

Expozitia pune accentul pe munca designerilor, in studioul de efecte speciale de pe platoul de filmare sau in calitate de creatori independenti. Proiectele lui R. Giger, John Howe, Christian L. Scheurer, Deak Ferrand, Natasha Devaud, Nicolas Imhof, Brigitte Wuest, Silvio Aebischer, Simon Christen, Nadja Bonacina, Simon Otto si Alex Ongaro isi propun o perspectiva istorica a tehnicilor de creatie, a esteticii filmului in genere. Expozitia este deschisa de miercuri pana duminica, intre orele 10.00 - 18.00. Pretul biletului este de 5 RON. Studentii, artistii si pensionarii au acces gratuit.