Poveste de cartier (2008) - Personaje pline de culoare





















Faceţi loc, vă rog! Vorba cântecului "După ani şi ani sigur voi veni/După ani şi ani vom fi împreună din nou/Primul nostru gând ne va regăsi plângând". După o altă incursiune cinematografică în lumea fascinantă în "minoritatea" din ce în ce mai vocală, în ziare şi la tv, intitulată atunci Gadjo Dilo (Străinul nebun), cu protagonişti ca Adrian Copilul Minune şi Rona Hartner, a venit momentul să fim martorii cinema-ului de serie C, D,E... 

Ca să nu se mai zică despre români că sunt rasisti, deh acum suntem în Uniunea Europeană (abrevierea cu sonorităţi indecente eufonic UE), PRO TV din înălţimea studiourilor sale Media Pro oferă publicului român, transformat peste ani în audienţă a prostului-gust, producţia anunţata cu surle şi tobe (nu trâmbiţe, atenţie) o Poveste de cartier. Iată că i-a fost dată şi României să treacă prin experienţa Bollywood-ului, din îndepărtată Indie de la care îşi trage obârşia neamul gitan. În afară de imaginea bună, care ni se înfăţişează ca o poleială, cum numai Media Pro putea să realizeze, filmul are un iz, cum să îi zic, interesant de periferic. 

Ne putem lăuda în spaţiul balcanic atât de drag, iată, cu un film care are "calităţile" (acelea sunt ghilimelele autorului, N.B.) "Vagabondului milionar". Reţineţi-va lacrimile totuşi, pentru că este şi de râs, în prezenţa actorilor de ocazie sau plini de elan artistic care populează distribuţia colorată a filmului: Sorinel Copilul de Aur (protagonist), Florin Călinescu (băiatu' rău şi fără păr), Augustin Viziru (pretendentul), Romică Tociu (zis Italianu') şi Cornel Palade (zis Vrajitoru'). Să nu ne mire dacă vom avea parte şi de un sequel, că tot suntem în plin angajament al unor regizori români de plan secund în proiecte aducătoare de bani frumoşi, cum e cazul lui Tudor Giurgiu şi documentarul Me sem baxtalo (Sunt norocos), proiect realizat în cadrul programului S.P.E.R. (Stop Prejudecăţilor despre Etnia Romă) 
  
Am uitat să va aduc la cunoştinţă şi numele regizorului, lucru evident impardonabil, dar "reparat" graţie IMDB-ului din căsuţa "Favorites": Theodor Halacu-Nicon. Nu-i aşa că numele mari apar la PRO TV, mânca-ţi-as! (strict pentru vreun fan al acestui film care va citi acest articol). Ritmurile de manele vor cuceri audienţa acestei poveşti in stil West Side Story. Am relatat de la faţa locului. Andreeaa, ai legătura!

1 Response
  1. Anonim Says:

    Un articol de toata frumusetea, la obiect :P
    Felicitari!!