Retrospectiva Alexandru Tatos (22-25 octombrie 2009)

Retrospectiva Alexandru Tatos organizata de Revista Film Menu si de Institutul Francez cu sprijinul Institutului Cultural Roman va avea loc in perioada 22-25 octombrie 2009 la Cinematograful Elvira Popescu din Bucuresti si va reuni toate aceste filme plus altele doua („Nebunia lui Pantalone” si „Cine are dreptate?”). Proiectiile vor fi urmate de interventii ale echipelor de filmare ale tuturor acestor 7 filme programate. 

In acest fel, organizatorii isi propun sa readuca in atentia spectatorilor de cinema personalitatea unui cineast disparut deja de aproape 20 de ani dintre noi, dar care a lasat in urma o opera atasanta, inca prea putin popularizata de canalele media romanesti.

Scurta biografie Alexandru Tatos:
 
Alexandru Tatos a realizat initial regia unor piese de teatru. Abia la varsta de 39 de ani debuteaza in lungmetraj cu „Mere rosii” (1976). Inca de la primul film, castiga un loc important in breasla cineastilor romani contemporani lui. Confirma valoarea, realizand ulterior cateva lungmetraje excelente, „Ratacire” (1978), „Duios Anastasia trecea” (1979) si doua capodopere, una deja aproape unanim recunoscuta ca atare: „Secvente” (1980), cealalta contestata, „Secretul armei...secrete” (1988).

Sursa : bucuresti.24fun.ro