Proiectie speciala la CineClub NexT (27 august 2009)
"In urma cu trei ani, cinematografia romaneasca pierdea doi oameni extrem de valorosi: regizorul Cristian Nemescu si sound-designerul si compozitorul Andrei Toncu. 

Pana in acel moment, filmele realizate de cei doi cineasti (impreuna sau separat), creasera deja un ecou puternic atat in tara cat si in strainatate, prin participarea la festivaluri internationale importante si prin premiile obtinute. Scurt metrajele de scoala regizate de Cristian Nemescu, la care lucrase impreuna cu Andrei Toncu, facusera inconjurul lumii si castigasera un numar impresionant de premii (de la Cel mai bun debut international la Festivalul Message to Man, Sankt Petersburg pentru Mihai si Cristina pana la nominalizarea la Premiile Academiei Europene de Film pentru Poveste la Scara C). Marilena de la P7, mediu metrajul independent regizat de Cristian Nemescu, a carui coloana sonora e semnata de Andrei Toncu (in dubla ipostaza: atat ca sound-designer cat si in calitate de compozitor) fusese selectionat in sectiunea Semaine de la critique a Festivalului de la Cannes. 

In 2006, Andrei Toncu realizase coloana sonora in sistem 5.1 (pentru prima oara in Romania) pentru scurt metrajul de animatie Remiza (regia Valeriu Stihi) si visul sau era acela de a da o noua dimensiune termenului de sound-design in Romania. Lampa cu caciula, scurt metrajul regizat de Radu Jude, la care Andrei Toncu a realizat sound-design-ul, este in prezent cel mai premiat scurt metraj romanesc (Marele Premiu pentru Cel mai bun scurt metraj la Sundance Film Festival, Indie Lisboa Film Festival, Zinebi Bilbao Film Festival etc.)

In momentul disparitiei lor, California Dreamin’ – lung metrajul de debut al lui Cristian Nemescu, la care Andrei Toncu trebuia sa realizeze sound-design-ul – era in faza de post-productie. Ulterior (2007), filmul a cucerit juriul sectiunii Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, care i-a acordat Marele Premiu.

Din dorinta de a pastra vie memoria celor doi cineasti, in noiembrie 2006 s-a nascut Societatea Culturala NexT. Cu N de la Nemescu si T de la Toncu. De la aparitia sa si pana in acest moment, Societatea Culturala NexT a organizat trei editii ale Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT, care a devenit un punct de reper pentru iubitorii de film din Bucuresti. In plus, la sfarsitul fiecarei luni, din ianuarie 2007 pana in prezent, are loc CineClubul NexT, unde un invitat special – o personalitate din cinematografia romaneasca – alege un film pe care il iubeste si pe care vrea sa-l revada si sa-l discute impreuna cu publicul NexT.

La trei ani de la disparitia regizorului Cristian Nemescu si a sound-designerului si compozitorului Andrei Toncu, Societatea Culturala NexT va invita la o editie speciala de CineClub: pe 27 august, incepand cu ora 21.15, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman de la Muzeul Taranului Roman, puteti viziona filmele care au castigat Trofeul NexT la cele trei editii de pana acum ale Festivalului, carora li se alatura mediu-metrajul Marilena de la P7, regizat de Cristian Nemescu si a carui coloana sonora e semnata de Andrei Toncu. 

In deschiderea proiectiei, incepand cu ora 20.30, publicul este invitat la un pahar de vin la Clubul Taranului, in memoria celor doi cineasti". 

Pretul unui bilet de intrare este 10 lei.