Cine-moda!

Preferi seriozitatea si masculinitatea modei interbelice, feminitatea anilor ´50, coloritul modei hippie sau stralucirea disco?
(articol preluat de pe cosmopolitan)

Anii '20
Fashion icon: Greta Garbo

Pe la jumatatea anilor '20, toate fetele care mergeau la cinematograf adoptasera look-ul misterios si seducator al superbei actrite Greta Garbo. Make-up-ul "dramatic" (creat printr-un joc ingenios de lumini si umbre) era completat de piese vestimentare extrem de feminine ca celebra rochie perfecta pentru ritmurile antrenante de Charleston.

Moda acestor ani a revenit si te provoaca sa o incerci!

Anii '30
Fashion icon: Marlene Dietrich

Ea a fost una dintre primele femei de la Hollywood care a adoptat costumul de gala barbatesc ca piesa de rezistenta pentru look-ul sau sexy-masculin.Practic, Marlene a introdus pantalonii in moda femeilor, lansand celebrul look androgin! Cu toate acestea, nimeni nu i-a putut reprosa vreodata lipsa feminitatii!

Ca sa impresionezi "audienta", alege un sacou elegant de catifea, asortat la o pereche de pantaloni clasici, cu dunga si "orneaza" cu o basca de culoare deschisa.

Anii '40
Fashion icon: Vivien Leigh

In anii '40, sa fii un fashion icon si actrita la Hollywood era ceva normal, dar nici Ava Gardner si nici Ingrid Bergman nu au putut rivaliza cu naturaletea si prospetimea semnate Vivien Leigh, sau mai bine spus... Scarlett O'Hara.Dupa lansarea filmului "Pe aripile vantului", toate fetele isi strangeau parul in acelasi fel ca Scarlett, pentru ca, mai apoi, aceeasi Vivien sa le introduca palaria ca must have si geanta patratoasa ca best friend.

Anii '50
Fashion icon: Marilyn Monroe

Sex-simbol-ul absolut al tuturor timpurilor ar fi fost campioana la sfaturi privind felul in care ar trebui sa te imbraci pentru ca barbatii sa roiasca in jurul tau. O rochie decoltata din matase, cat mai vaporoasa este punctul de pornire. Daca adaugi o lenjerie hiper-sexy pentru un plus de atitudine si o pereche de ochelari de soare cu aer masculin, "arma" seductiei este gata pentru tir. Noi iti garantam ca nu vei rata tinta!

Anii '60
Fashion icon: Audrey Hepburn

Numai Prima Doamna a Americii, Jacqueline Kennedy a putut rivaliza in materie de imagine hiperfeminina cu fermecatoarea Audrey Hepburn. Din anii interbelici nu se mai promovase cu asemenea pasiune eleganta opulenta! Rochii de matase, pantofi sic, brose mari si paltoane stil lalea - toate acestea se poarta din nou si-ti pun in valoare feminitatea, asa cum nicio alta tinuta nu o sa reuseasca!

Anii '70
Fashion icon: Janis Joplin

Perioada hippie nu a adus numai Revolutia Sexuala, ci si Revolutia Stilului. Moda s-a reintors la originile sale, la triburi, la tatuaje, la bijuteriile-amulete si la imprimeuri florale cat mai colorate. Dar doar datorita generatiei de artisti Woodstock, stilul hippie a subjugat o lume intreaga! Inspira-te din tinutele lui Janis Joplin, una dintre cele mai apreciate cantarete ale vremii si vei deveni o stylish icon, la fel ca ea!

Nu poti da gres alegand sa combini o pereche de jeansi evazati cu o camasa inflorata!

Anii '80
Fashion icon: Madonna

Odata cu debutul Reginei Pop, moda tinerilor ajunge din mijlocul strazii pe covorul rosu al celor mai importante evenimente mondene. Toata lumea adopta look-ul trasnit al Madonnei, unul care iti permite sa combini la nesfarsit tot felul de piese vestimentare si accesorii! Rezultatul trebuie sa fie cat mai ciudat si, mai ales, spectaculos! Dar, ai grija, acest trend se afla la granita dintre excentric si kitsch, asa ca e bine sa nu exagerezi!

Anii '90
Fashion icon: Kate Moss

Anii '90 vin sa contrazica totul in moda, impunand fara drept la replica un corp androgin, pe care rotunjimile à la Marilyn l-au parasit cu desavirsire, dar care este invesmantat in cele mai feminine tinute.

Genti-plic, pantofi cu toc foarte inalt, manusi colorate si rochii scurte, imprimeu animal print, toate completate de o atitudine de femeie fatala - aceasta este reteta Kate Moss! Sa-ti spunem ca mergi la sigur cu look-ul Moss la orice petrecere? Stiai deja, desigur!