Vicky Cristina Barcelona - In comicul stil allen-woodian











Scenariu si regia: Woody Allen. La ce sa va asteptati: dialoguri multe si inteligente, ironii, fantezii, limbaj cu dublu sens, silogisme si... iubire. Multa iubire. Acesta este Woody Allen pe care il stim de atata timp si care uneori nu face filme la fel de bune, insa niciodata proaste. Pe omuletul asta nu poti sa il urasti nici cand ar merita acest lucru pentru ca este pur si simplu Genial.

Filmul: Vicky Cristina Barcelona. Nu e turneu de tenis feminin, nu e o obiectiv turistic si nici nomen, prenomen si cognomen ale aceleiasi persoane. Este o comedie romantica savuroasa in care Vicky si Cristina pleaca din America in Spania estivala pentru a-si gasi sensul in viata. Se vor intoarce asa cum au venit, neintelegand ce li s-a intamplat cu adevarat, poate chiar mai nauce si nehotarate ca la inceput. Sa nu fiti surprinsi de voice-off-ul din film care mi-a dat senzatia emisiunilor gen reality-shows cu el/ea in cautarea perechii mult visate.

Actori: Javier Bardem este aici un pictor (Juan Antonio) cu trecere mare la femei, un pic dificil si suferind omeneste si articeste dupa senzuala, isterica si muza morena Maria Elena(Penelope Cruz). Intre ei doi - ati ghicit!- Vicky (Rebecca Hall) si Cristina (Scarlett Johansson) se cuibaresc in inima artistului intr-un week-end de vis in Oviedo. Intre trei muze si un artist iubirea nu e cuvant si declaratie ingenua. Unde exista threesome, se poate si foursome! Fascinant.

Daca Penelope Cruz ii multumea lui Pedro Almodovar pentru meritul de a o face mare actrita, cand a luat anul acesta Oscar-ul pentru rol secundar, personal simt ca aceeasi gratitudine o merita aceasta actrita pentru cele aproximativ 20 de minute de "umplere" a ecranului cu aparitiile si reaparitiile magice in viata lui Juan Antonio.

Propunere: nu pierdeti acest film de la vizionare caci efectiv merita!Toleranta si disponibilitatea temei propuse de Woody Allen nu va poate lasa indiferenti.....indiferent de varsta spectatorului. Vizonare placuta si nu faceti ce zice Woody, dar va rog sa il ascultati cu deferenta!