"The Player" - Hollywood-ul cum vi l-ati imaginat!
Se spune ca orice lucru pe care il imaginezi se intampla undeva si poate sa devina realitate. Hollywood-ul nu face exceptie, iar "The Player" utilizeaza din plin camera de filmat ca o "oglinda" pentru toate viciile si principiile rasturnate pe care le promoveaza din plin, devenind efectiv un "modus vivendi" pentru "locuitorii" sai existenti si viitori.


De la conditia scenaristului si pana la finalul cu adevarat sublim, fals idilic, totul e luat intr-un ras .. serios. Din nefericire nu exista "leac", o solutie pe care Altman sa ne-o propuna din simplul motiv ca este si el unul din "locatari". Meritul sau este de a reda imaginea "imprejurimilor" si a discutiilor de la mese unde se realizeaza proiectele cinematografice.

In mod aparent, conditia si ulterior moartea scenaristului care frecventeaza Cinemateca pentru "Hotii de biciclete" al lui De Sica sunt de un tragi-comic din viata, real prezentate, fara compasiune. Ce sa mai zic de referintele si actorii care isi joaca rolurile din film! Aici nici ca se putea mai bine si mai stralucit!

De felicitat Julia Roberts pentru "implicarea" si "veridicitatea" din final cand, daca imi aduc aminte, e dusa in camera de gazare sau ceva asemanator (trimitere la una din scenele din Alien):))

E un film mediu spre bun si mai ales comic pentru tema pe care si-o propune, dar slab in linii mari pentru ca nu schimba nimic, ci doar confirma ideile noastre despre "cetatuia" filmului, nu ca Europa sau alte spatii culturale ar duce lipsa de astfel de "comportamente".

Astept un "The player" - 21st Century, un fel de update in istorie pentru numeroasa "familie" de scenaristi, actori si regizori ai vremurilor noastre. Pentru Dumnezeu avem nevoie de asa ceva, in special de cand un Mickey Rourke aproape "defunct" ca actor, pe ici-colo prezent in videoclipuri cu multa ceapa curatata, ajunge sa castige Globul de Aur si este propus pentru Oscar!!! In ritmul asta un Tom Cruise poate spera dupa 5 sau sase decade de viata la premiul mult dorit din "frageda pruncie" a inceputurilor sale ca actor. Mult Noroc, Tom. Eu te sustin :)